Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ ΜΕ ΔΕΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ 20αριων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ - ΔΕΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Φ/Β ΕΩΣ 20kWp.

Σήμερα 20/04/2010 σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.κ. Κ. Δανιηλίδη, Σ. Λουμάκη και Π. Κιλίμη εκ μέρους του ΣΠΕΦ με το κο Ν. Δρόσο Διευθυντή της ΔΔΔ/ΔΕΗ για το θέμα των 20αριών. 

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Οι αιτήσεις για 20άρια που κατατέθηκαν στις κατά τόπους ΔΕΗ μέχρι 18/2/10 θα λάβουν όλες όρους σύνδεσης.  Ήδη οι τοπικές ΔΕΗ καλούν τους αιτούντες για να λάβουν όρους σύνδεσης.

Επίσης στους νομούς Σερρών, Έδεσσας, Κοζάνης, Κιλκίς, Κατερίνης, Αχαΐας και Καλαμάτας υπάρχουν κάποια μεμονωμένα τοπικά σημεία τα οποία αδυνατούν να υποδεχτούν λόγω κορεσμού δικτύου παραγωγούς.  Για τα σημεία αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τις κατά τόπους ΔΕΗ.Αιτήσεις για 20άρια που κατατέθηκαν μετά την 18/2/10 θα λάβουν όρους σύνδεσης εφ΄ όσον προκύψει περιθώριο στην νέα εκκαθάριση ανενεργών αιτήσεων δηλαδή σε τρεις μήνες περίπου.Οι κατά τόπους ΔΕΗ θα συνεχίσουν να δέχονται αιτήσεις για 20άρια χωρίς να δίδουν όρους σύνδεσης αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.  Σε κάθε περίπτωση βεβαίως το ρίσκο ανήκει στον επενδυτή για το κατά πόσον θα ευοδωθούν οι νέες αυτές αιτήσεις.Η ΔΕΗ γενικά είναι υπέρ του νέου νόμου ΑΠΕ εφ' όσον απελευθερώσει τις αιτήσεις για μεγαλύτερες Φ/Β μονάδες διότι θεωρεί τα 20άρια μάλλον μικρά.Σε γενικές γραμμές η ΔΕΗ αύξησε την συνολική ποσόστωση των 20αριών από 50MW σε 75MW με στόχο να δεχθεί όλες τις αιτήσεις μέχρι 18/2/10 σε μη κορεσμένα δίκτυα όπως αναφέρθηκε. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 09:11