Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Δριβελέγκα με θέμα την εμπλοκή αδειοδότησης σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας.

 
Την Τετάρτη 23/11/11 και ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΠΕΦ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Δριβελέγκα στα γραφεία του Υπουργείου.  Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κ. Δανιηλίδης - Πρόεδρος και Στ. Λουμάκης - Αντιπρόεδρος.  Θέμα συζήτησης υπήρξε η εμπλοκή που προκάλεσε ο ν. 4015/2011 άρθρο 21 στην αδειοδότηση επενδύσεων Φ/Β σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας.
 
Ο κος Υφυπουργός εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με την ερμηνεία που εσφαλμένα δόθηκε στην εν λόγω τροπολογία (άρθρο 21 του ν. 4015/2011) από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις Πολεοδομίες.  Πρόθεση του νομοθέτη -που είναι το Υπουργείο του- ήταν η ρύθμιση άσχετων θεμάτων και όχι το επιτρεπτό της εγκατάστασης συστημάτων ΑΠΕ σε ΓΓΥΠ το οποίο ρύθμισε ο ν. 3851/2010 και ο οποίος κατά το Υπουργείο συνεχίζει κανονικά να ισχύει.
 
Προς πλήρη διαλεύκανση της εσφαλμένης αυτής ερμηνείας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εκδώσει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιο που θα αποκαθιστά πλήρως το θέμα.
 
Ευχαριστώ,
 
Όλγα Αγγελοπούλου
 
Γ.Γ. ΣΠΕΦ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 10:40