(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συνάντηση με Greenpeace

 

Την Τρίτη 27.10.2009 αντιπροσωπεία του ΣΠΕΦ αποτελούμενη από τον Κιλίμη Πάνο και Δερπανόπουλο Μιχάλη συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Greenpeace και ειδικό σε θέματα ΑΠΕ κ. Δημήτριο Ιμπραήμ στα γραφεία της τελευταίας.

 

 

 

Ο κύριος Ιμπραήμ ως εκπρόσωπος της Greenpeace, ειδικευμένος δικηγόρος σε ενεργειακά θέματα,  έχει συμμετάσχει από το 2005 ως επίσημος συνομιλητής του κράτους στην προπαρασκευή του νόμου 3468/2006, τον οποίο γνωρίζουμε όλοι μας καλά.

 Ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα έχει δύο βασικές δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ με καταληκτικές ημερομηνίες 31.12.09 και 30.06.10.

 Βάσει της πρώτης δέσμευσης θα πρέπει να έχει φτιάξει το μακροχρόνιο πλάνο της (δεκαετές)με τις ετήσιες αυξήσεις και τις απόλυτες τιμές  της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020.

Βάσει της δεύτερης δέσμευσης  θα πρέπει να καταρτίσει το πλάνο της κάλυψης των αναγκών αυτών με ενδιάμεσα στοιχεία ανά τριετία, όπου θα παρουσιάζει την ετήσια παραγωγή από λιγνίτη, πετρέλαιο, Φ.Α., υδροηλεκτρικά, ανεμογεννήτριες και Φ/Β. 

Αυτά τα πλάνα θα έπρεπε να βγουν σε δημόσια διαβούλευση, γεγονός που δεν έχει γίνει ακόμη.  Συζητήσαμε πόσο κρίσιμο είναι  να μας αναγνωρίσει το κράτος ως μέλη στις ομάδες εργασίας που θα γίνουν για να συζητηθούν τα ενεργειακά θέματα, όπως είναι σήμερα ο ΣΕΦ, η ΕΛΕΤΑΕ, η WWF , η Greenpeace κα.   

Συμφωνήσαμε δε να ανταλλάσουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα απόψεις και στοιχεία και να αλληλοενημερωνόμαστε από τις ιστοσελίδες μας. Επίσης, να αναδείξουμε τα κρυφά κόστη της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και πετρέλαιο (δυστυχώς ακόμα πολιτικοί και άνθρωποι της αγοράς ενέργειας  επιμένουν ότι η Φ/Β ενέργεια είναι πολύ πιο ακριβή και ασύμφορη).    

 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Δεκεμβριου 2014 22:12
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.