(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για Πανελλαδικό κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε περισσότερα..

Νέα του ΣΠΕΦ (748)

Λουμάκης: Το ζητούμενο από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις Νέο

Άρθρο του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 14/7/24 για τις οικονομικές ωφέλειες που πρέπει να αναζητούμε ως Κράτος πριν αποφασίζουμε ηλεκτρικές διασυνδέσεις με χώρες ιδίως εκτός Ευρώπης.

Νικολοπούλου: Η νομική πραγματικότητα που η επιστολή ΔΕΔΔΗΕ αποκρύπτει για τα φωτοβολταϊκά της Πελοποννήσου Νέο

 

Πηγή: Energypress 14/7/24
 

Διαβάζοντας την πρόσφατη υπ. αριθμ. 244859/26.6.24 επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, όπως δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατ’ επέκταση προς απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτή για το επίδικο θέμα της εξέλιξης του διαγωνισμού των φωτοβολταϊκών σταθμών έως 400 kW στο κορεσμένο δίκτυο Πελοποννήσου, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ στην υποχρέωση μου ως μαχόμενη δικηγόρος που χειρίζομαι και αρκετές υποθέσεις στο θέμα ακριβώς αυτό, να προβώ στην παρούσα νομική ανάλυση προς διαφώτιση του επενδυτικού κοινού για την υπόλοιπη νομική πραγματικότητα που καταλαμβάνει την υπόθεση της Πελοποννήσου και για την οποία η επιστολή ΔΕΔΔΗΕ ουδέν αναφέρει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της δικηγόρου Όλιας Νικολοπούλου εδώ:

Συνέντευξη Προέδρου ΣΠΕΦ Δρ. Στ. Λουμάκη στον ΣΚΑΙ για τα Φωτοβολταικά. Νέο

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα για τα Φωτοβολταικά, την υπερκάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, το net-billing και την αναντιστοιχία τιμών χονδρικής με λιανικής στην ηλεκτρική ενέργεια.
 

Λουμάκης (Τεχνική Ανάλυση): Απαιτείται σε βάθος μελέτη για το όφελος της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής από μία απευθείας διασύνδεση Ελλάδας-Γερμανίας

 

Δείτε στο link την τεχνική ανάλυση του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη για το Euro2day και τον δημοσιογράφο Γιώργο Φιντικάκη:

 

Δείτε στο link το άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Φιντικάκη:

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2250768/poy-pashei-to-shedio-gia-exagoges-reymatos-sth-ger.html

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Στ. Λουμάκης (πρ. ΣΠΕΦ): Δεν χρειαζόμαστε άλλα φωτοβολταϊκά

 

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο της εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη για τα φωτοβολταίκά στον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη και το podcast ΒΑΒΕΛ, όπως δημοσιέυεται στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: 
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο εδώ:
 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.