(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, Νέα του ΣΠΕΦ

  • 1
  • 2

Νέα του ΣΠΕΦ (728)

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ομιλητής στην ημερίδα του ΙΕΝΕ για τις ΑΠΕ Νέο

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής σε ημερίδα του ΙΕΝΕ για τις ΑΠΕ και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στο κτήριο του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι. Το πάνελ συμμετοχής του κ. Λουμάκη έχει θεματική  "Ο ρόλος των ΑΠΕ στην διαμόρφωση των τιμών Χονδρεμπορικής – Η αύξηση της παραγωγής ΑΠΕ, η Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς και το αποτέλεσμα στις τελικές τιμές καταναλωτή μέσω της διαδικασίας του ανταγωνισμού – σύζευξη των αγορών ενέργειας (market coupling)".

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας στο link:

https://www.iene.eu/articlefiles/inline/preliminary%20programme%2008.04.24%202.pdf

Δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για την ημερίδα στο link"

https://www.iene.eu/el/congress/67/synedrio-iene-ape-kai-energiaki-apodotikotita

Ο Δρ. Στέλιος Λουμάκης στο 5# Power & Gas Forum για τις περικοπές ΑΠΕ λόγω υπερπαραγωγής

 

Το ΕΧΕ οφείλει να βελτιώσει τις προβλέψεις της ζήτησης στην Προημερήσια αγορά, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το φυσικό φρένο της αγοράς, που δεν είναι άλλο από τις μηδενικές τιμές αγοράς. Το φούσκωμα της ζήτησης πλασματικά στην DAM έως και 50% μόνο και μόνο για να κρατηθεί η ΤΕΑ κατά κάποια δεκαδικά πάνω από το μηδέν και έτσι να μην μηδενίζονται οι πληρωμές στα έργα με ΣΕΔΠ, αναστέλλει το φρένο της αγοράς και κάνει τις περικοπές στα έργα αυτά, που είναι ούτως ή άλλως πάνω από 400kW σε ισχύ οπότε και δεν έχουν προτεραιότητα έγχυσης, να δείχνουν δραματικότερες από ότι είναι. Με άλλα λόγια, αν δεν πρόκειται ένα έργο με ΣΕΔΠ να πληρωθεί, του είναι αδιάφορο και αν θα περικοπεί η παραγωγή του τις ώρες εκείνες.
 
Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του κ. Λουμάκη εδώ:

Ο Στέλιος Λουμάκης ομιλητής στο #5 Power & Gas Forum του Energypress

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής στο #5 Power & Gas Forum του Energypress που θα λάβει χώρα στην Αθήνα 28-29 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.
 
Η ομιλία του κ. Λουμάκη αφορά στην 15η Ενότητα με θεματική
"Το νέο τοπίο στις ΑΠΕ – Περικοπές και περιορισμοί, συμμετοχή στις χρηματιστηριακές αγορές, διμερή συμβόλαια"
και θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου και ώρα 16:15 - 17:00μμ.
 
Δείτε στο παρακάτω link ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου.
https://powergassupplyforum.gr/forum-program/

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ομιλητής στο διεθνές συνέδριο RENPOWER GREECE

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα παραστεί ομιλητής στο διεθνές συνέδριο RENPOWER GREECE που θα διεξαχθεί στη Αθήνα στις 21 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.  Επισυνάπτονται οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι ομιλητές καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για όποιον επιθυμεί να εγγραφεί για να το παρακολουθήσει.

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε πληροφορίες  

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ομιλητής στο Helexpo Dialogues Forum της Διεθνούς Έκθεσης Renewable EnergyTech

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 11:50 πμ έως 12:35 μμ σε πάνελ με θεματική "Αναζητώντας ηλεκτρικό χώρο για την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ: δίκτυα, περικοπές, αποθήκευση, ανταγωνιστικές διαδικασίες". Το 3μερο FORUM για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από την Helexpo μεταξύ 7-9 Μαρτίου και συνοδεύει την διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech για την πράσινη και έξυπνη ενέργεια.   
 
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του FORUM εδώ:
 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Έκθεσης εδώ:
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.