(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ - ΔΕΣΜΗΕ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 04-05-2010

ΣΥΝΑΝΗΣΗ ΣΠΕΦ - ΔΕΣΜΗΕ 04/05/2010 

Την Τρίτη 4/5/10 σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.κ. Κ.Δανιηλίδη, Ολ. Αγγελοπούλου, Στ. Λουμάκη και Π. Κιλίμη από πλευράς ΣΠΕΦ με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΜΗΕ κο Γ. Αντωνόπουλο και τον επιχειρησιακό διευθυντή κο Α. Αδρακτά. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: Χρόνος υπογραφής συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας με ΔΕΣΜΗΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ αντιμετωπίζει τεράστια αύξηση του αριθμού των αιτήσεων συμβολαιοποίησης.  Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως είχε 1,000 συμβάσεις στο πρώτο τετράμηνο του 2010 και πως ο συνολικός αριθμός τους στο τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει τις 3,000.  Για να ανταποκριθεί στην αύξηση αυτή ο ΔΕΣΜΗΕ ενέταξε και δεύτερο διευθυντή στην διαδικασία υπογραφής τους η οποία σε κάθε περίπτωση εφ' όσον δεν υπάρχουν ελλείψεις στον φάκελο διεκπεραιώνεται εντός διμήνου. 

Παράλληλα έχει αιτηθεί στο ΥΠΕΚΑ να κατοχυρώνεται η τιμή της kWh στον επενδυτή με βάση την ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο φάκελος είναι πλήρης.  Στο σημείο αυτό ο ΔΕΣΜΗΕ ζήτησε και την συνδρομή του ΣΠΕΦ στο ΥΠΕΚΑ προς ρύθμιση του θέματος με την ημερομηνία πρωτοκόλλου. 

Ο ΣΠΕΦ ήδη ετοιμάζει επιστολή και συνάντηση για το θέμα με το ΥΠΕΚΑ. Σε κάθε περίπτωση ο ΔΕΣΜΗΕ μέσω του ΣΠΕΦ καλεί τους επενδυτές όπως αποφύγουν την κατάθεση αιτήσεων συμβολαιοποίησης μετά τις 10 Ιουλίου εφ' όσον επιδιώκεται η διατήρηση της τιμής προ της πρώτης μείωσης που επέρχεται από την 1η Αυγούστου. 

Εφαρμογή του ν. 3734, άρθρο 27Α, παρ. 5β / ΦΕΚ Α αρ. 8 από 28-1-09 σχετικά με ετήσια αύξηση της τιμής της πωλούμενης KWh Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2010 οι νέας μορφής 20ετής συμβάσεις με ΔΕΣΜΗΕ που συνομολογήθηκαν με τιμή αναφοράς Φεβρουαρίου 09 δικαιούνται αύξηση στην τιμή της πωλούμενης kWh ίση με το 25% του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του προηγούμενου έτους χωρίς την έκδοση υπουργικής απόφασης όπως γινόταν για τις παλαιές συμβάσεις.  Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (πρώηνΕΣΥΕ) στην οποία μας παρέπεμψε η Τράπεζα της Ελλάδος ο ΔΤΚ για το 2009 ήταν 1,2% σύμφωνα με τις επίσημες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα τους. 

Συνεπώς η οφειλόμενη από Φεβ 2010 αύξηση για τις συμβάσεις που συνομολογήθηκαν με τιμή αναφοράς του Φεβ 09 είναι 0,3%.  Έτσι για τις συμβάσεις αυτές η πωλούμενη kWh θα πρέπει να αποζημιώνεται προς 0,45135 ευρώ αντί 0,45. Ο ΣΠΕΦ έθεσε το θέμα στον ΔΕΣΜΗΕ καθώς και την σχετική πληροφόρηση επί του ΔΤΚ προς άμεση εφαρμογή του νόμου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 09:13
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.