(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Αναβολή πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ κατά της εισφοράς

Σε συνέχεια επικοινωνίας με το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση της προσφυγής - πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ κατά της εισφοράς για λογαριασμό του ΣΠΕΦ, υπήρξε η ενημέρωση πως η δίκη αναβλήθηκε και δεν θα εκδικαστεί στις 5 Ιουνίου όπως είχε προσδιοριστεί. 
 
Ο λόγος αναγκαστικής αναβολής της δίκης ήταν πως οι αντίδικοι είχαν καταθέσει φάκελο αντίκρουσης μόνο για την προσφυγή από πλευράς ΣΠΕΦ και όχι για άλλων δύο προσφυγών που συν-εκδικαζόντουσαν και κατατέθηκαν μεταγενέστερα από του ΣΠΕΦ από άλλα νομικά γραφεία και για την οικονομία της δίκης το ΣτΕ τις προσδιόρισε να συνεκδικαστούν μαζί με του ΣΠΕΦ, αφού αφορούσαν το ίδιο θέμα.  
 
Η νέα δικάσιμος θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα την κοινοποιήσουμε άμεσα με νέα μας ανακοίνωση.  Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να είναι η συντομότερη δυνατή.
 
Θα θέλαμε ωστόσο να ενημερώσουμε πως κατά την κρίση μας δεν έχει νόημα να κατατίθενται και άλλες παρεμβάσεις/προσφυγές από παραγωγούς στην εν λόγω πιλοτική δίκη του ΣτΕ (προσοχή δεν νοούνται εδώ προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια που μπορούν ανεξάρτητα να κατατίθενται κατά της εισφοράς που παρακρατείται κάθε μήνα και θεμελιώνουν έτσι πληρέστερα την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών στον παραγωγό), διότι μάλλον μόνο κωλυσιεργία προκαλούν στην δίκη του ΣτΕ (αφού τυπικά χρειάζονται σημειώματα αντίκρουσης να κατατεθούν για κάθε μία παρέμβαση χωριστά από τους αντιδίκους) και περιττά έξοδα στους παραγωγούς.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Δεκεμβριου 2014 21:45
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.