(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συνάντηση Σ.Π.Ε.Φ. με το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά και της Διοίκησης του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Η πλευρά του Σ.Π.Ε.Φ. εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Κώστα Δανιηλίδη, Μιχάλη Δερπανόπουλο και Πάνο Κιλίμη, ενώ η πλευρά του Σ.Ε.Ε.Σ. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Μωυσή και τους κ. Μπέη και Μηταφίδη.

 Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα των παραγωγών στον πρόεδρο του Σ.Ε.Ε.Σ., αλλά και η δυνατότητα του Σ.Π.Ε.Φ. να υποστηρίξει επιτυχώς το έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω της πολύ μεγάλης εμπειρίας που έχει αποκτήσει από τα μέχρι τώρα έργα του. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα των οικοπέδων εγκατάστασης των Φ/Β, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας με τις λεγόμενες «γαίες υψηλής παραγωγικότητας», Παρόλο που το χωροταξικό των Α.Π.Ε. επιτρέπει την εγκατάσταση Φ/Β μονάδων κάτω από 150kW μέσα σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας, υπάρχουν περιοχές όπου οι Νομαρχίες αρνούνται τη χορήγηση περιβαλλοντικών όρων με το πρόσχημα αυτό. Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Τα στελέχη του Σ.Ε.Ε.Σ. δεσμεύτηκαν να ενσωματώσουν τις παρατηρήσεις του Σ.Π.Ε.Φ. στην πρόταση που ετοιμάζουν τώρα για το Υπουργείο Ανάπτυξης, περί της ενεργειακής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 09:58
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.