(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Φ/Β παραγωγούς στις Σέρρες

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σερρών με τους τοπικούς Φ/Β παραγωγούς. Τη συνάντηση τίμησαν ο Βουλευτής Σερρών κος Τζελέπης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών κος Πέτκογλου, ο Διευθυντής της ΔΕΗ Σερρών κος Εμμανουηλίδης και ο Διευθυντής Πολεοδομίας Σερρών κος Πολιτίδης. Τη συνάντηση οργάνωσε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΕΦ και υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας, Κώστας Καραλής. 
Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δράση του ΣΠΕΦ τους τελευταίους 10 μήνες, όπως και για το ενδιαφέρον που προέκυψε για νέες εγγραφές μελών από μελλοντικούς παραγωγούς που ήταν παρόντες. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξέλιξη των Φ/Β έργων στις Σέρρες, όπως και θέματα επιχορηγήσεων και δανειοδοτήσεων. Ένα θέμα που έγινε σαφές από τον Διευθυντή της ΔΕΗ Σερρών, είναι ότι το πλαφόν του Νομού για τα έργα κάτω από 20kW έχει κλείσει, όταν στο γειτονικό και μικρότερο Κιλκίς, το πλαφόν είναι διπλάσιο. Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με την Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ στην Αθήνα και έγινε πρόταση ώστε το πλαφόν στα 20kW έργων να κλείνει όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επενδυτές να υλοποιήσουν μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα. Στη συνάντηση δόθηκε και η υποστήριξη της νέας πολιτικής ηγεσίας για τις Φ/Β επενδύσεις από τον Βουλευτή κος Τζελέπη Μιχάλη. Τέλος, εγγράφηκαν στον ΣΠΕΦ 8 νέα μέλη.»
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 10:26
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.