(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Παρέμβαση ΣΠΕΦ στο EUFORES στην Βουλή των Eλλήνων

Ο Πρόεδρος τους ΣΠΕΦ κος Στέλιος Λουμάκης κατόπιν πρόσκλησης παραβρέθηκε στη ημερίδα του EUFORES για τις ΑΠΕ στην Αθήνα, όπως διεξάχθηκε στην Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012.  Στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στις εκτεταμένες στρεβλώσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταστήσουν την θυσία των Φ/Β μέσω της ισοπεδωτικής εισφοράς που αδίκως τους επεβλήθη κενό γράμμα για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ και τον ΛΑΓΗΕ.  Τα πλασματικά ελλείμματα της τάξης τουλάχιστον των 150 εκατ. ετησίως του λογαριασμού αυτού λόγω των στρεβλώσεων συνεχίζουν ανενόχλητα να παράγονται και μετά την εισφορά. Η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) που δυστυχώς αποτελεί την βάση του λογαριασμού ΑΠΕ είναι βαρύτατα προς τα κάτω νοθευμένη λόγω της παρέμβασης του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους,  καθιστώντας τον έτσι πλασματικά μονίμως ελλειμματικό και το ΕΤΜΕΑΡ επίσης τεχνητά σταθερά ανεπαρκές.  Όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, η Πολιτεία μη μπορώντας να δικαιολογήσει τις επιβαλλόμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην μεγάλη συμμετοχή ακριβού και εισαγόμενου φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα, προτιμά να ποινικοποιεί τις ΑΠΕ και το ΕΤΜΕΑΡ του οποίου το 60% δεν πηγαίνει εν τέλει στις ΑΠΕ.  Πρακτικά λοιπόν το ΕΤΜΕΑΡ έχει καταστεί γενικό εργαλείο αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού και όχι μέσο κάλυψης των αναγκών αποκλειστικά των ΑΠΕ όπως προσδιορίζει το όνομα του.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Δεκεμβριου 2014 19:45
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.