Τεχνικό υπόμνημα ΣΠΕΦ προς Βουλευτές για την διακοψιμότητα

Τις τελευταίες ημέρες από μερίδα βιομηχανικών καταναλωτών ληπτών των χρημάτων του μέτρου των Υπηρεσιών Διακοπτόμενου Φορτίου (διακοψιμότητα), έχει ξεσπάσει εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης των φωτοβολταϊκών, των ΑΠΕ αλλά και παραποίησης ολόκληρης της τεχνικής πραγματικότητας του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας αλλά ακόμη και της Ευρώπης πρακτικής.

Με γνώμονα οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ενημερωθούν ψύχραιμα και σωστά στο τι ακριβώς σημαίνει διακοψιμότητα, αλλά και ποια τα ελατήρια της εσχάτως παρατηρούμενης "βοής" κατά των επενδύσεων μας (ζητείται παράταση του επίδικου αυτού μέτρου από τους δικαιούχους), σας επισυνάπτουμε συνοπτικό τεχνικό υπόμνημα.  Θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σας περαιτέρω.

Ως ΣΠΕΦ είμαστε διαχρονικά ακράδαντα υπέρ του αληθινού και τεχνοκρατικού διαλόγου, μακρυά από πλασματικότητες και χαλκεύσεις της πραγματικότητας. Οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ έχουν στηρίζει και στηρίζουν έμπρακτα την βιομηχανία της χώρας, αφού για να στηθούν οι μονάδες τους αυτές τα προηγούμενα χρόνια έχουν χρησιμοποιήσει πολλά εγχωρίως παραγόμενα βιομηχανικά προϊόντα, όπως αλουμινένιες και χαλύβδινες βάσεις, καλώδια, πλέγματα περιφράξεων, σκυρόδεμα, οικίσκους, ακόμη και πάνελς όταν αυτά παραγόντουσαν εδώ.

Πολύ περισσότερο, από τον Ιανουάριο του 2016 είμαστε στρεβλά οι χρηματοδότες του επίπλαστου αυτού μέτρου.  Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο να καθυβριζόμαστε και να συκοφαντούμαστε συστηματικά, χωρίς να παρατίθεται ούτε ένα πραγματικό στοιχείο, από αυτούς που λαμβάνουν τα χρήματα μας μέσω του επίδικου αυτού μέτρου.  Αν η Πολιτεία πιστεύει πως η βιομηχανία πρέπει οικονομικά να επιδοτείται από χρήματα των πολιτών, αυτό είναι υπόθεση γενικής φορολογίας και όχι επιβολής ενός δήθεν Τέλους για την δήθεν ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος και μάλιστα κατά διεθνή πρωτοτυπία επιλεκτικά στους ηλεκτροπαραγωγούς και μάλιστα σε προκλητικά υπερδιαστασιολογημένη έως παντελώς αδικαιολόγητη δόση.

Επισυνάπτεται το τεχνικό υπόμνημα που στάλθηκε στους βουλευτές. Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε το υπόμνημα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβριου 2016 23:48