Οι θέσεις του ΣΠΕΦ για την αναγκαιότητα διατήρησης της Χρέωσης Προμηθευτή

Σε συνέχεια ρεπορτάζ του energypress σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης της Χρέωσης Προμηθευτή, ο ΣΠΕΦ συνέταξε και απέστειλε προς δημοσίευση τεχνική έκθεση του που αιτιολογεί την αναγκαιότητα της διατήρησης της.  Ο σύνδεσμος μας μάλιστα στην ανάλυση του προχωράει ένα βήμα παραπάνω και εναλλακτικά της Χρέωσης Προμηθευτή προτείνει την πλήρη ενσωμάτωση του ΕΤΜΕΑΡ στο κόστος της Προμήθειας με αλλαγή του επιπέδου τιμολόγησης του από τον Διαχειριστή δηλαδή στον Προμηθευτή στην χονδρική και όχι στους καταναλωτές.  Σε συνέχεια της απόφασης 3366/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ πως το ΕΤΜΕΑΡ είναι κόστος ρεύματος, ο ΣΠΕΦ θεωρεί την λύση αυτή νομικά απολύτως συμβατή.   Εν πάση περιπτώσει αφού άπαντες διεθνώς αποδέχονται την στρέβλωση προς τα κάτω της ΟΤΣ από την διείσδυση των ΑΠΕ (Merit Order Effect), ακόμα και αν δεν αποδέχονται ως προσήκουσα λύση αυτήν της ΠΧΕΦΕΛ, η επιστροφή στην αρχική στρέβλωση μέσω της κατάργησης της ΠΧΕΦΕΛ δεν μπορεί επουδενί να αποτελεί λύση ειδικά στην χώρα μας, όπου οι παραγωγοί ΑΠΕ έχουν υποστεί αναδρομικές ανατροπές και τεράστιες οικονομικές απώλειες από την στρέβλωση αυτή, ενώ περιοδικά ακόμα και σήμερα δέχονται δημόσια δυσφημιστικές επιθέσεις κατά των περιουσιών και των επενδύσεων τους.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η έκθεση του ΣΠΕΦ. Κάντε κλίκ εδώ για να την δείτε
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβριου 2017 15:48