(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

ΣΠΕΦ: Υπέρ μιας σύνθετης πλατφόρμας με αναλυτική τυποποίηση και παραμετροποίηση των προσφορών και όχι σε ένα μοντέλο τύπου "μικρών αγγελιών" για τα PPAs.

 

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης της ΡΑΕ σχετικά με την ανάπτυξη  ηλεκτρονικής πλατφόρμας με σκοπό την διευκόλυνση της σύναψης PPAs μεταξύ ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ με off-takers (Προμηθευτές και καταναλωτές), ο ΣΠΕΦ κατέθεσε με το επισυναπτόμενο υπόμνημα τις απόψεις του. Οι απόψεις μας αυτές τάσσονται υπέρ μιας σύνθετης πλατφόρμας με αναλυτική τυποποίηση και παραμετροποίηση των προσφορών και όχι σε ένα μοντέλο τύπου "μικρών αγγελιών". Επιπλέον, προκρίνεται η ανάγκη να θεσπιστεί Κατώφλι 50% στον εκάστοτε Προμηθευτή που απολαμβάνει μερίδιο αγοράς στην λιανική άνω του 1%, τέτοιο ώστε στο σύνολο των διμερών συμβολαίων, τα μισά εξ' αυτών να προέρχονται από PPAs με ανεξάρτητους παραγωγούς που δεν σχετίζονται μετοχικά κατά κανένα τρόπο μαζί του.

 
Επισυνάπτεται ολόκληρο το υπόμνημα του ΣΠΕΦ. Κάντε κλίκ εδώ για να το δείτε 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβριου 2022 06:34
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.