(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Λουμάκης: Δικαιώνει τις καταγγελίες η απόφαση της ΡΑΑΕΥ κατά ΔΕΔΔΗΕ για τους διαγωνισμούς Φ/Β σε Πελοπόννησο και Κρήτη

Δημοσιεύτηκε στις 27/9/23 η πολυαναμενόμενη απόφαση Ε-132/2023 της ΡΑΑΕΥ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τους προβληματικούς διαγωνισμούς φωτοβολταϊκών έως 400 kW σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Η απόφαση της Αρχής επιδικάζει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ καταλογίζοντας του μεταξύ άλλων έλλειψη επιμέλειας στην προετοιμασία και αρτιότητα του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε για τους διαγωνισμούς αυτούς και που εξ' αυτού του λόγου απέτυχαν να διασφαλίσουν τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου συνθήκες διαφάνειας και ισότητας στην πρόσβαση μεταξύ των συμμετεχόντων.  
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιο Λουμάκη που, υπό την ιδιότητα του παθόντα, προέβη πρώτος σε καταγγελία στην ΡΑΑΕΥ στις 25/10/22 κατά του διαγωνισμού της Πελοποννήσου συνυποβάλλοντας πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης μαζί και δεκάδες μαρτυρίες των προβλημάτων που εμφάνισε η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ από υπόλοιπους συμμετέχοντες, η σημερινή απόφαση της ΡΑΑΕΥ αποτελεί δικαίωση.   
 
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, "με την σημερινή απόφαση της Αρχής, το σκεπτικό και τα συμπεράσματα της, κλείνει επιτέλους ένας κύκλος αμφισβήτησης από κάποιους των αυτονόητων αρχών που οφείλουν να διέπουν κάθε διαγωνιστική διαδικασία, ιδίως μάλιστα σε ότι αφορά τον ηλεκτρικό χώρο που είναι δημόσιο αγαθό σε σπανιότητα.  Από σήμερα δεν μπορεί πλέον κανείς να "σφυρίζει" αδιάφορα πως δήθεν μια τόσο προβληματική διαδικασία θα μπορούσε τάχα να παράξει έννομο αποτέλεσμα. Μόνη πλέον λύση είναι η πολιτική, που εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δηλαδή να αξιολογηθούν οι φάκελοι όλων όσων ανέβασαν πλήρη στοιχεία και δικαιολογητικά στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ, είτε έλαβαν είτε όχι Αύξοντα Αριθμό (Α/Α). Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει εν συνεχεία ανά υποσταθμό και όπου τυχόν οι αιτήσεις υπερβαίνουν την διαθέσιμη χωρητικότητα, τότε οι όροι σύνδεσης σε αυτόν το υποσταθμό να εκδοθούν με μικρότερη ισχύ ανα αίτηση pro rata.   
 Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο την πρόταση πολιτικής λύσης προς το ΥΠΕΝ του κ. Λουμάκη. Kάντε κλίκ εδώ 
 Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο ολόκληρη την απόφαση της ΡΑΑΕΥ. Kάντε κλίκ εδώ 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβριου 2023 22:51
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.