(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Λουμάκης: Πάνω από 25% οι περικοπές έργων ΑΠΕ που δεν έχουν προτεραιότητα κατανομής το 2030. Νέο

Επισυνάπτεται το power point της παρουσίασης του Δρ. Στέλιου Λουμάκη στην εκδήλωση της ΡΑΑΕΥ για τις Περικοπές ΑΠΕ στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη στις 9/9/24.
 
Επιγραμματικά, το μήνυμα του κ. Λουμάκη ήταν πως "Διανύουμε συνθήκες υπερβολικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στα φωτοβολταϊκά και εν γένει στις ΑΠΕ και το υπό διαβούλευση ΕΣΕΚ μάλλον τις υποτιμά.  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, στα έργα που δεν έχουν προτεραιότητα κατανομής αναμένονται περικοπές ενέργειας σε ετήσια βάση της τάξης του 30% το 2030. Την κατάσταση αυτή καμία αποθήκευση ή δίκτυο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, αφού το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, την οποία, σημειωτέον, τα προγράμματα αυτοπαραγωγής επιτείνουν". 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβριου 2024 06:27
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.