(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Φ/Β ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ

Όπως ορίζει ο Ν.3734/2009, οι Παραγωγοί που έχουν υπογράψει Σύμβαση πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν συνδέσει τις Φ/Β μονάδες τους πριν την 28/1/2009 (περίπου 200 περιπτώσεις), μπορούν -και εφόσον το επιθυμούν- να μετατρέψουν τις Συμβάσεις τους από 10+10 έτη σε 20ετία. Αυτό όμως δεν είχε γίνει δυνατόν μέχρι και σήμερα. Ο λόγος ήταν ότι υπάρχει νομικό κενό στη διαδικασία μετατροπής των Συμβάσεων όπως την ορίζει ο 3734/2009 και ο ΔΕΣΜΗΕ έχει την ανάγκη λήψης διευκρινιστικής διαδικασίας από το ΥΠΑΝ. Παρόλα τα υπομνηστικά έγγραφα που είχαν αποσταλεί στο ΥΠΑΝ από το ΔΕΣΜΗΕ, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση. 

Μετά από απαίτηση του ΣΠΕΦ και μετά από διεξαγωγή συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον ΔΕΣΜΗΕ στις 02/11/2009, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΜΗΕ κ. Θεωδορακόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ να δώσει λύση στο πρόβλημα με μια απλή διαδικασία αίτησης, η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του παραγωγού όπου θα δηλώνει την επιθυμία του για τροποποίηση της σύμβασης από την 1η ημέρα του τάδε μήνα. (το ακριβές κείμενο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΜΗΕ)
  • Επικαιροποιημένα Νομιμοποιητικά εκπροσώπησης της εταιρείας
  • Αίτηση

Η διαδικασία θα αναρτηθεί επίσημα στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΜΗΕ (www.desmie.gr) και του ΣΠΕΦ τις προσεχείς ημέρες. Έτσι, θα μπορούν άμεσα οι 200 παραγωγοί με συμβάσεις που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς να τροποποιήσουν τις συμβάσεις τους σε 20ετείς και εφόσον το επιθυμούν.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στους παραγωγούς  από Φωτοβολταϊκά, όπως η έγκαιρη ετήσια Αναπροσαρμογή τιμολογίων Φ/Β μονάδων  (Ν. 3734/2009 άρθρο 27 Α παρ. 5β). Καταβάλλεται αναδρομικά αφού ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Συζητήθηκε ακόμα το θέμα του συνωστισμού αιτήσεων για συμβάσεις Φ/Β που ενδεχομένως να προκύψει τον Ιούλιο του 2010 στον ΔΕΣΜΗΕ, ένα μήνα πριν την πρώτη αλλαγή της τιμής πώλησης της κιλοβατώρας βάσει του Ν. 3734/2009. Παράκληση του ΔΕΣΜΗΕ για την όσο πιο σύντομα χρονικά υποβολή φακέλων, οι οποίοι να είναι πλήρεις προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία.

Η συνάντηση έγινε σε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας, με παρόντες από τον ΔΕΣΜΗΕ τους κ.κ. Θεοδωρακόπουλο, Αδρακτά, Τσαρτσαλή και Λαζάνη και από τον ΣΠΕΦ τους κ.κ. Δανιηλίδη, Λουμάκη και Αγγελοπούλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Δεκεμβριου 2014 14:09
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.