(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συνάντηση του ΣΠΕΦ με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ.Σιμόπουλο

«Δεν θέλουμε να πάει χαμένη ούτε μία κιλοβατώρα»
Αυτά ήταν τα λόγια και η προσωπική δέσμευση του Προέδρου της ΡΑΕ, κου Σίμου Σιμόπουλου, ο οποίος δέχθηκε αντιπροσωπεία του προσωρινού Δ.Σ. του ΣΠΕΦ (Δανιηλίδης Κώστας, Μαλαμούλης Δημήτρης, Σαβούρης Νίκος και Δερπανόπουλος Μιχάλης) την Πέμπτη 16 Ιουλίου. «Εδώ θέλω να το αισθάνεστε σαν το σπίτι σας», πρόσθεσε μάλιστα ο νέος Πρόεδρος στους Παραγωγούς Φ/Β. Έχοντας πλήρως ενημερωθεί για τα καθήκοντα του και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες όλων για αυτή τη θέση, ο κος Σιμόπουλος έχει ήδη κάνει πολύ μεγάλο έργο, γυρνώντας νέα σελίδα στην λειτουργία αλλά και την εικόνα της ΡΑΕ. Έχοντας ήδη προωθήσει 10 ρυθμίσεις για να επανεξεταστούν παλιές αρνητικές γνωμοδοτήσεις αδειών και εξαιρέσεων, αλλά και με αναγνώριση της επενδυτικής ευκαιρίας που παρουσιάζεται στη χώρα μας όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, ο κος Σιμόπουλος αποδεικνύει το ήθος και την αντίληψη που τον διακρίνει ως ακαδημαϊκό αλλά και ως κοινωνικό λειτουργό.

Με μόνο 2 μήνες στο τιμόνι της ΡΑΕ, ο νέος Πρόεδρος ήδη αποδεικνύει πως πολλά έχουν αλλάξει επιτέλους στην πιο υποσχόμενη Υπηρεσία του Κράτους, και τα γρανάζια που είχαν μείνει για περίπου 2,5 έτη σταματημένα, έχουν αρχίσει επιτέλους να γυρνάνε. Με 1,5 συνεδριάσεις του Δ.Σ. ανά εβδομάδα, οι ρυθμοί υπογραφής εξαιρέσεων και αδειών παραγωγής έχουν αυξηθεί στο μέγιστο. Ο κος Σιμόπουλος δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Ιούλιο θα δοθεί ο κύκλος αδειών του Ιουνίου 2007 για περιβαλλοντική αδειοδότηση από τις Περιφέρειες και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο οι κύκλοι Αυγούστου και Οκτωβρίου 2007, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν και οι κύκλοι Δεκεμβρίου 2007 και Φεβρουαρίου 2008. Παράλληλα έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται οι εξαιρέσεις των μη διασυνδεδεμένων νησιών, οι οποίες έχουν κλείσει συνολικά και ακολουθούν οι εξαιρέσεις της ηπειρωτικής χώρας. Συνολικά όλες οι αιτήσεις εξαίρεσης και αδειών θα έχουν ολοκληρωθεί από τη ΡΑΕ μέσα στο 2009, ενώ ο κος Σιμόπουλος άφησε και «βαθμό ελευθερίας» σε αυτή την δέσμευση.

Ο ΣΠΕΦ χαιρετίζει το νέο Πρόεδρο και του ανακοινώνει πως έχει την πλήρη υποστήριξή του στο πολύ σημαντικό του έργο.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 10:25
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.