(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

ΣΠΕΦ Γ.Σ 2011

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά - Γενική Συνέλευση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

{gallery width=220, height=120, count=15, captions=boxplus.caption}geniki_syneleusi{/gallery}

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) έλαβε χώρα στα Καμμένα Βούρλα το Σάββατο 29/1/2011 στο ξενοδοχείο  Galini Welness SPA & Resort.
Στημ εκδήλωση υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από μέλη και νέους παραγωγούς από Φ/Β, ξεπερνώντας τους 200 συμμετέχοντες. Είναι αξιοσημείωτο πως στη Γ.Σ. εγγράφθηκαν στον Σύνδεσμο πάνω από 21 νέες εταιρείες με συνολική ισχύ πάνω από 4 MW. Πλέον ο ΣΠΕΦ έχει εγκεγραμμένα μέλη 134 εταιρείες με συνολική ισχύ 31MW.
Αρχικά έγιναν οι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο Δρ. Κώστα Δανιηλίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Στέλιο Λουμάκη.  To EBEA εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Σιαμίδη, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και το μήνυμα του κ. Μίχαλου προς τους παραγωγούς. Παρόν ήταν επίσης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ευριπίδη Δοντά, η εταιρεία του οποίου είναι και ο μεγαλύτερος Φ/Β παραγωγός στην Ελλάδα με πάρκο 10MW. Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του έργου του Συνδέσμου για το 2010. Αμέσως μετά έλαβε χώρα η κοπή της πίτας του Συνδέσμου όπου το φλουρί το κέρδισε η εταιρεία «CALOIS O.E. - ΔΕΛΚΟΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ». Ο κ. Δέλκος παρέλαβε το δώρο του (μια χρυσή λίρα) από τον Πρόεδρο.
Αμέσως μετά το  coffee break, ακολούθησε η Γενική Συνέλευση στην οποία έλαβε χώρα συζήτηση μεταξύ των μελών για τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα οι Παραγωγοί από Φ/Β συστήματα..
Άλλα αξιόλογα θέματα που ετέθησαν στη Γ.Σ. ήταν τα εξής:
 Οι σχέσεις των παραγωγών με τον πελάτη (ΔΕΣΜΗΕ) και τον παραλήπτη της ενέργειας (ΔΕΗ), δεδομένου ότι η λειτουργία της αγοράς είναι στα πρώτα στάδια της
 Παρουσιάστηκε η μελέτη του ΣΠΕΦ για το ενεργειακό ισοζύγιο της επόμενης 10ετίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα αυτό. Εκφράστηκε η ανησυχία ότι τα Φ/Β στην ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας υποβαθμίζονται αντίθετα με τα τεκταινόμενα στην υπόλοιπη Ε.Ε. που δεν έχει και τόσο πλούσιο τον πόρο αυτό (η ΔΕΗ πληρώνει πολύ πιο ακριβά την ενέργεια από το εξωτερικό σε ώρες αιχμής. Την ίδια ώρα τα Φ/Β είναι στο μέγιστο της παραγωγής, όπως και στο μέγιστο είναι οι απώλειες μεταφοράς ενέργειας προερχόμενης από άλλες μορφές ΑΠΕ ή συμβατικά καύσιμα.  
 Εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τα συνεχώς μεταβαλλόμενο αδειοδοτικό καθεστώς
 Συζητήθηκε η καθυστέρηση καταβολής και η περικοπή ενισχύσεων αναπτυξιακού νόμου. Ο ΣΠΕΦ θα αξιολογήσει την περίπτωση να αναθέσει σε νομικό σύμβουλο το θέμα.
 Συζητήθηκε η καθυστέρηση αξιολόγησης έργων αναπτυξιακού νόμου
 Συζητήθηκε η θέση του Συνδέσμου σχετικά με τα αγροτικά Φ/Β.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα των πράσινων πιστοποιητικών, της εγγυητικής επιστολής των όρων σύνδεσης, καθώς και της πολύ αργής διαδικασίας απόδοσης όρων σύνδεσης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Τέλος, συζητήθηκαν τα θέματα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης της πραγματικής κατάστασης που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες οι οποίοι υπάγονται στο ειδικό αυό πρόγραμμα.
Μετά το πέρας της Γ.Σ. ακολούθησε γεύμα για όλους τους παρευρισκομένους.

 

Παρακαλούμε περιμένετε μέχρι να φορτώσει το PDF αρχείο...

{edocs}SPEF_GENIKH_SYNELEYSH_2011.pdf,890,1200,link{/edocs}

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 10:38
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.