(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συμμετοχή ΣΠΕΦ στο επενδυτικό φόρουμ της Α–Εnergy για τις ΑΠΕ

Ο ΣΠΕΦ συμμετέχει στους συνεργαζόμενους φορείς του ετήσιου φόρουμ με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας, Τοπική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα», που εφέτοςπραγματοποιείται  στις 9 -10 Οκτωβρίου  με την επίσημη συνεργασία  της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας- ΚΕΔΕ και τη συμμετοχή  ικανού αριθμού επιχειρήσεων, επενδυτών, Δήμων Περιφερειών και  των  συναρμόδιων υπουργείων  και  αρχών.
 
 

Αφιερωμένο στις πλέον σύγχρονες τάσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας σε Ελλάδα  και Ευρώπη , το συνέδριο θα εστιάσει στις  τρέχουσες εξελίξεις στις  ΑΠΕ.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της  δεύτερης μέρας του συνεδρίου, 10 Οκτωβρίου, θα οργανωθεί σε συνεργασία  με τη ΡΑΕ, ειδική ενότητα  με θέμα  «το επόμενο βήμα των ανταγωνιστικών διαγωνισμών  που καθιερώνουν τον νέο τρόπο ενίσχυσης μικρών και μεγάλων έργων φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και αιολικών πάρκων».

Ο κ. Σ. Λουμάκης, Πρόεδρος  ΣΠΕΦ θα καταθέσει την εμπειρία των επενδυτών από τον πρώτο ανταγωνιστικό διαγωνισμό και θα διατυπώσει τις επίκαιρες βελτιωτικές προτάσεις του Συνδέσμου για τη συνέχεια.

Θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις νέων επενδυτικών προγραμμάτων ΑΠΕ και έργων με τις νέες διαγωνιστικές διαδικασίες. Θα ακολουθήσει χρηματοδοτικό work-shop, που θα κλείσει την πρωϊνή συνεδρία.

Η απογευματινή  συνεδρία με θέμα: “ΑΠΕ και Ενεργειακή Δημοκρατία” θα ασχοληθεί με το  ΝetMetering, άλλες μικρές υποδομές ΑΠΕ, τις   πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα και τις  Τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.  

Συνολικότερα η θεματολογία  σχετικά με τις ΑΠΕ έχει ως εξής:

Πρωϊνή ενότητα (10 Οκτωβρίου): Οι ΑΠΕ ως ανταγωνιστική πηγή ενέργειας. O νέος μηχανισμός στήριξης των ΑΠΕ στο πλαίσιο των μόνιμων ανταγωνιστικών διαδικασιών που εγκρίθηκαν από  την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανταπόκριση της αγοράς και η αναζωογόνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Νέα έργα. Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στους επόμενους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς. Χρηματοδοτικοί όροι. Στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Απογευματινή  ενότητα (10 Οκτωβρίου):

Η στοχοθεσία για διείσδυση των ΑΠΕ και παράγοντες διαμόρφωσης της ζήτησης ενέργειας στο τοπικό επίπεδο. Ο ρόλος και οι δυνατότητες των ΟΤΑ στον ενεργειακό σχεδιασμό και την προώθηση έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Επιχειρηματικά σχήματα με συμμετοχή ΟΤΑ. Εικονική αυτοπαραγωγή (Net-Metering) σε Δήμους. Οι πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες  στην Ελλάδα. Συμμετοχή τοπικών φορέων στις ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση. Τεχνολογίες Αποθήκευσης  Ενέργειας και χρήσιμες οδηγίες για ΟΤΑ. Προοπτικές οικονομικής υποστήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε τις εργασίες του συνεδρίου, και  να συμμετάσχετε στις διαδραστικές συζητήσεις  που θα γίνουν  στο κλείσιμο κάθε θεματικής ενότητας, βρείτε συνημμένα

1. Το προσωρινό πρόγραμμα του συνεδρίου, και,

2. Τη φόρμα συμμετοχής  με  τις σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης.

          
Το προσωρινό πρόγραμμα του συνεδρίου   Φόρμα συμμετοχής & σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης
Σημειώνεται, ότι για τα μέλη του ΣΠΕΦ, λόγω της  συνεργασίας  του Συνδέσμου με το  συνέδριο, παρέχεται ειδική  έκπτωση. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβριου 2018 23:58
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.