Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση-Διασυνδέσεις-Νέα Έργα ΑΠΕ

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Στέλιος Λουμάκης θα παραστεί ομιλητής στο επίκαιρο συνέδριο της Α-Energy με θέμα "Συμμετοχή Αποθηκευτικών Σταθμών στις νέες αγορές του Τarget Model και οικονομική βιωσιμότητα" την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel μεταξύ 11.00 πμ - 12.30 μμ.

Με φόντο την δημόσια διαβούλευση για το θεσμικό πλαίσιο της αποθήκευσης ενέργειας, η εκδήλωση, οργανώνεται  σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, με τον επιστημονικό συντονισμό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), την επιστημονική αρωγή επίσης του ΔΗΜΟΚΡΊΤΟΥ του ΚΔΕΠ και άλλων επιστημονικών φορέων καθώς επίσης των συναρμόδιων για  τις  ΑΠΕ  δημόσιων/ιδιωτικών  φορέων όπως  επίσης  και  εκπροσώπων της  αγοράς. Κατά τη διάρκειατων εργασιών θα μεταφερθεί η ευρωπαϊκή και διεθνείς εμπειρία στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας από φορείς όπως η ΕASE- European Association for Storage of Energy, η Εuropean Renewable Energies Federation (EREF)  κ.α.

Ο καταλυτικός ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το υπό διαμόρφωση σχετικό θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, οι προγραμματιζόμενες Διασυνδέσεις των μη  διασυνδεδεμένων νησιών με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα την επόμενη δεκαετία, τα νέα Επενδυτικά Προγράμματα στον τομέα των ΑΠΕ, τα έργα εκσυγχρονισμού του εθνικού δικτύου διανομής και οι επιστημονικές καινοτομίες στην καθαρή ενέργεια, είναι τα βασικά θέματα της εκδήλωσης.

Οι διαδραστικές εργασίες της πρώτης ενότητας του συνεδρίου έχουν θέμα: ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕ:  Το υπό διαμόρφωση νέο Θεσμικό Πλαίσιο και είναι επιμερισμένες σε δυο μέρη.  Στο  πρώτο μέρος  θα συζητηθεί η προοπτική των Αποθηκευτικών Σταθμών Μεγάλης Κλίμακας συνδεδεμένων στο Σύστημα Μεταφοράς ΗΕ και όροι βιωσιμότητας (11.00πμ-12.30μμ).  Ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ θα αναφερθεί στην Συμμετοχή των Αποθηκευτικών Σταθμών στις νέες αγορές του Τarget Model και στις προοπτικές βιωσιμότητας.

Στη δεύτερη ενότητα: ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΕ-ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (ώρες 15.00μμ-17.00μμ) θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων διαγωνισμών της ΡΑΕ, η προοπτική των νέων έργων, θα γίνει παρουσίαση σημαντικών επενδυτικών έργων ΑΠΕ αλλά και της εξέλιξης των επενδυτικών προγραμμάτων στον τομέα των διασυνδέσεων.

Ο ΣΠΕΦ περιλαμβάνεται στους βασικούς συνεργαζόμενους φορείς για την εκδήλωση. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης, επισυνάπτεται το πρόγραμμα και οι όροι συμμετοχής.

(Σημειώνεται ότι για τα μέλη του ΣΠΕΦ λόγω της ειδικής και μακροχρόνιας συνεργασίας, η δεύτερη συμμετοχή παρέχεται τιμής ένεκεν).

Μέλη ΣΠΕΦ φόρμα και όροι συμμετοχής FORUM-Α-ΕΝΕRGY ΑΠΕ 15/7/2019

Πρόγραμμα Φόρουμ Αποθήκευση Ενέργειας 15/7/2019