(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Και άλλου τύπου προβλήματα στο διαγωνισμό φωτοβολταϊκών για την Πελοπόννησο – Αιτήσεις για Δυτική Αττική απορρίφθηκαν, παρότι ο ΔΕΔΔΗΕ την εντάσσει στο κορεσμένο δίκτυο Πελοποννήσου

 

Πηγή: Energypress 7/11/2022

Με ταχύ ρυθμό σωρεύονται, όπως διαπιστώνει το ρεπορτάζ του energypress, ενστάσεις κατά του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για το κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου, που διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου 2022. 

Όπως είναι γνωστό, λόγω των τεχνικών προβλημάτων στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ σε αρκετούς επενδυτές δεν λειτουργούσαν τα drop down list menu ώστε να καταχωρήσουν τις επιμέρους επιλογές τους ή δεν εμφανίζονταν τα κουμπιά για το upload των αρχείων τους ή ο server του διαχειριστή προχωρούσε  σε αποσυνδέσεις επιστρέφοντας μηνύματα τεχνικού σφάλματος της εφαρμογής ή και ολικής ακόμη αδυναμίας ανταπόκρισης του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το αποτέλεσμα ήταν, σε αυτούς τους επενδυτές, πρακτικά να μην επιτραπεί η έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων τους, τουλάχιστον στο κρίσιμο διάστημα των περίπου 20 λεπτών που δίνονταν αύξοντες αριθμοί (Α/Α) από το σύστημα, δηλαδή μέχρι να εξαντληθεί η ποσόστωση των 258 MW (86 MW κυρίως + 172 MW επιλαχόντες).

Υπάρχουν όμως και καταγγελίες που πέρα από τα «συστηματικά» σφάλματα της εφαρμογής του διαχειριστή που προαναφέρθηκαν, αναδεικνύουν και πιθανά δομικά προβλήματα στην ίδια την παραμετροποίηση της πλατφόρμας του. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στο energypress υποψήφιος επενδυτής, υπήρξαν αιτήματα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής που αν και λόγω του κορεσμού του δικτύου της Πελοποννήσου έως κατάντη του ΚΥΤ Κουμουνδούρου Αττικής είχαν επιστραφεί από την Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ πίσω στον φορέα τους -όταν πριν καιρό κατατέθηκαν με έγχαρτο τρόπο- με το επιχείρημα ότι η Δυτ. Αττική ανήκει στο κορεσμένο δίκτυο Πελοποννήσου οπότε και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πρωτοκόλληση και εξέταση, εντούτοις τα απέρριψε τώρα ως απαράδεκτα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ στον επίμαχο διαγωνισμό, επειδή ανήκαν στην Δυτική Αττική και όχι στην Πελοπόννησο.

Οι επενδυτές αυτοί της Δυτικής Αττικής προστίθενται στο σοβαρό πλέον πρόβλημα που καλείται ο ΔΕΔΔΗΕ αλλά κατ’ επέκταση και η Πολιτεία να αντιμετωπίσουν, σε συνέχεια και των επίσημων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στην ΡΑΕ και εξετάζονται, αφού, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αυτά, το αποτέλεσμα ως προς το ποιοι προκρίθηκαν, δηλαδή έλαβαν Α/Α θα ήταν οπωσδήποτε διαφορετικό. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο, επενδυτές που δεν τους επετράπη να καταθέσουν αίτηση, ζητούν την επανάληψη της διαδικασίας μέσα από μια εφαρμογή «που θα δουλεύει».  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβριου 2022 07:03
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.