(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Η παρουσίαση του Δρ. Στ. Λουμάκη στο RENEWABLE ENERGY INVESTMENT & ASSET MANAGEMENT CONFERENCE 2023

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης συμμετείχε ως keynote ομιλητής στο διεθνές συνέδριο RENEWABLE ENERGY INVESTMENT & ASSET MANAGEMENT CONFERENCE 2023 που διεξήχθη στην Αθήνα, στις 30/11 & 1/12/23.

Μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του ο κ. Λουμάκης και επί τη βάσει ποσοτικών αναλύσεων του περιέγραψε τις επιπτώσεις των στατικών περικοπών στα νέα φωτοβολταϊκά πάρκα, εν προκειμένω αν αυξηθούν από το -27% στην μέγιστη ισχύ όπως ισχύει σήμερα δυνάμει του ν. 4951 στο -50% για τα στο εξής έργα όπως εξήγγειλε το υπουργείο προσφάτως, καθώς και πως μπορούν αυτές να αντισταθμιστούν επί τη βάση αύξησης της προσφερόμενης ταρίφας χωρίς χρήση συστήματος αποθήκευσης εναλλακτικά της προσθήκης τέτοιου.  Τόνισε ωστόσο πως με τα curtailments δεν επιτυγχάνουμε το πολυπόθητο energy shifting ιδίως στα φωτοβολταϊκά που μόνο τα συστήματα αποθήκευσης μπορούν να προσφέρουν.

Δείτε την παρουσίαση εδώ 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβριου 2023 17:25
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.