(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Ο Δρ. Στέλιος Λουμάκης στο 5# Power & Gas Forum για τις περικοπές ΑΠΕ λόγω υπερπαραγωγής

 

Το ΕΧΕ οφείλει να βελτιώσει τις προβλέψεις της ζήτησης στην Προημερήσια αγορά, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το φυσικό φρένο της αγοράς, που δεν είναι άλλο από τις μηδενικές τιμές αγοράς. Το φούσκωμα της ζήτησης πλασματικά στην DAM έως και 50% μόνο και μόνο για να κρατηθεί η ΤΕΑ κατά κάποια δεκαδικά πάνω από το μηδέν και έτσι να μην μηδενίζονται οι πληρωμές στα έργα με ΣΕΔΠ, αναστέλλει το φρένο της αγοράς και κάνει τις περικοπές στα έργα αυτά, που είναι ούτως ή άλλως πάνω από 400kW σε ισχύ οπότε και δεν έχουν προτεραιότητα έγχυσης, να δείχνουν δραματικότερες από ότι είναι. Με άλλα λόγια, αν δεν πρόκειται ένα έργο με ΣΕΔΠ να πληρωθεί, του είναι αδιάφορο και αν θα περικοπεί η παραγωγή του τις ώρες εκείνες.
 
Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του κ. Λουμάκη εδώ:
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλιου 2024 07:13
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.