(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, Νέα του ΣΠΕΦ

  • 1
  • 2

Οι ανταγωνιστικότερες προσφορές στα συστήματα τηλεδιαχείρισης του ν. 5106 με την δύναμη του ΣΠΕΦ Νέο

 

Για την ανταγωνιστικότερη προσφορά της αγοράς στα συστήματα τηλεδιαχείρισης φωτοβολταικών σταθμών σύμφωνα με το ν. 5106/2024 και τις εγκυκλίους του ΔΕΔΔΗΕ επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και επωφεληθείτε της ομαδικής πρωτοβουλίας και της δύναμης του ΣΠΕΦ. Στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να λάβετε άμεσα προσφορά. Δεν απαιτείται η εταιρεία σας να είναι μέλος του Συνδέσμου. 
 
Εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αποστέλλοντας συμπληρωμένο (με όσο κατά το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορείτε) το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο για τους σταθμούς σας.
 
Προσοχή:

«Σε εφαρμογή της παραγράφου 4 του άρθρου 111 του ν. 5106/2024 (ΦΕΚ Α’ 63/01.05.2024), οι κάτοχοι σταθμών παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ του Διασυνδεδεμένου Δικτύου με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας και εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 400 kW υποχρεούνται να προβούν σε εγκατάσταση συστημάτων τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης των σταθμών τους, σύμφωνα με τις αναλυτικές προδιαγραφές του ΔΕΔΔΗΕ, εντός χρονικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την από 13/6/24 ανακοίνωση/γνωστοποίηση τους, δηλαδή μέχρι τις 13/12/2024.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του αναγκαίου προδιαγραφόμενου εξοπλισμού, εντός της ανωτέρω χρονικής προθεσμίας,  οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση συμμόρφωσης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, άλλως ο Διαχειριστής θα προβεί σε απενεργοποίηση της σύνδεσης της εγκατάστασής τους με το Δίκτυο, μέχρι την επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με την ανωτέρω απαίτηση. Για τους σταθμούς που δεν λειτουργούν και η ενεργοποίηση της σύνδεσής τους με το Δίκτυο θα πραγματοποιηθεί μετά την ανωτέρω προθεσμία, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ως άνω εξοπλισμού, αποτελεί προϋπόθεση για τη σύνδεσή τους.

Ειδικότερα για τους σταθμούς με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1000 kW, το άρθρο 118, παρ. 6 του ν. 5106/2024 ορίζει ως προθεσμία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης την 31η/10/2024. Σε περίπτωση μη υλοποίησης της παραπάνω υποχρέωσης, έως την 31/10/2024, οι σχετικές Μονάδες Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. για κάθε περίοδο που εκδόθηκε Εντολή Περιορισμού Έγχυσης επιστρέφουν το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των εσόδων που έχουν λάβει από τις Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας, χωρίς να δικαιούνται καμία αποζημίωση από τον Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. για το σύνολο της ενέργειας που παρήχθη».

Ερωτηματολόγιο για ΦΒ παραγωγούς
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Σεπτεμβριου 2024 08:48
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.